Підтверджено загибель риби

Реагуючи на звернення громадян щодо загибелі риби в ставку, що знаходиться на річці Омеляник в місті Луцьку, в районі вулиці Ковельської – вулиці Застав’я, працівниками Державної екологічної інспекції у Волинській області, з залученням спеціалістів Волинського природоохоронного патруля та Луцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, представників відділу екології Луцької міської ради, 18 вересня 2023 року проведено обстеження вказаної водойми.

       На місці підтверджено загибель риби (плітка, окунь, краснопірка, щука).

      Спеціалістами Держекоінспекції проведено заміри на вміст розчинного кисню у воді, що становить 1,25 млг/дм3, при нормі не менше 4,0 млг/дм3.

     Розчинений у воді кисень витрачається на дихання тварин й окислення органічних речовин. При низькій концентрації розчиненого у воді кисню виникає замор риби, яка гине від задухи.

      Зважаючи, що ставок знаходиться на території міста Луцька, Держекоінспекцією направлено лист Луцькій міській раді щодо прийняття необхідних мір для вилучення з водойми снулої риби, з подальшою її утилізацією.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці