Господарський суд Волинської області задовільнив позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Волинській області до НВФ «Корунд».

Фахівці Держекоінспекції в 2020 році провели плановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання Науково-виробничою фірмою «Корунд»  у формі товариства з обмеженою відповідальністю вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища.

За результатами перевірки встановлено відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами.

Згідно Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря державними інспекторами розраховано шкоду завдану довкіллю, що становить 171974 гривень.

Заступник керівника Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Волинській області звернувся до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення з НВФ «Корунд» збитків в розмірі 171974 гривень, а так як підприємством було частково сплачено шкоду на суму 52000 грн. суд прийняв рішення позов задовольнити частково та стягнути  119974 грн. збитків, завдані порушенням природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці