Суб’єкт господарювання сплатив 34 000 грн. штрафу за торгівлю пальним, яке не відповідає вимогам Технічного регламенту.

У грудні 2021 року інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області провели планову перевірку характеристик продукції, а саме: автомобільного бензину та дизельного палива на автозаправній станції.

Під час перевірки спеціалісти виявили ряд порушень норм «Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив» від 01.08.2013 року № 927. На підставі чого посадовими особами було складено акт та винесено рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, усунення формальної невідповідності.

В наслідок перевірки стану виконання рішення інспекторами було встановлено факт неповного виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. На підставі чого складено протокол та винесено постанову про накладення штрафу у розмірі 34 000 гривень.

Суб’єктом господарювання у добровільному порядку штраф не сплачено, тому Державна екологічна інспекція у Волинській області звернулась з позовом до суду.

Рішенням Закарпатського окружного адміністративного суду позов інспекції задоволено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці