Нова екостежка в НПП «Цуманська Пуща».

1 листопада очільниця Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна взяла участь в заході з нагоди презентації новоствореної екологічної стежки "У пущі" на території Ківерцівського національного природного парку.

Екостежка інтригує містичним Чортовим болотом, 700-літніми дубами і тисячолітніми валами та простягається урочищем Кормин, де зростають понад 800 видів рослин, в тому числі й червонокнижних, близько двох сотень різновидів грибів, водиться незліченна кількість усілякого птаства (тут гніздиться й рідкісний чорний бусол, якого ще кличуть чорним самітником) і близько сотні представників дикої фауни.

Екологічна стежка пролягає через курган з язичницькими похованнями ІХ-Х століть. Тут розташовувалась оборонна лінія під час Першої світової війни, бункери Брусилівського прориву, залишились шрами від Другої світової.

Поряд розташовані поховання вояків УПА та усіх полеглих за свободу та незалежність України. На цьому місці працівники парку спорудили пам’ятний хрест, який в день відкриття маршруту було освячено.

Унікальність даної стежки полягає в поєднанні екологічних та історичних комплексів, лісових екосистем, долини річки Кормин.

Еко об’єкт такого рівня сприятиме формуванню екологічної культури, екологічно грамотної поведінки людини в навколишньому природному середовищі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці