До державного бюджету України суб’єкт господарювання сплатив 68 000 грн. штрафу за торгівлю пальним, яке не відповідає вимогам Технічного регламенту.

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області у травні 2021 року було проведено планову перевірку характеристик продукції, а саме: автомобільного бензину та дизельного палива на АЗС.

В результаті проведеної перевірки встановлено ряд порушень норм Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив від 01.08.2021 року № 927 та Закону України «Про ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» на підставі чого Інспекцією винесено рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів шляхом обмеження надання продукції на ринку, усунення формальної невідповідності.

Під час проведення перевірки стану виконання рішення інспекторами було встановлено факт неповного виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. Посадовими особами Інспекції було складено протокол та винесено постанову про накладення штрафу.

Не погоджуючись зі штрафними санкціями, суб’єкт господарювання звернувся до суду щодо скасування постанови. Рішенням Волинського окружного адміністративного суду у задоволені позову суб’єкту господарювання відмовлено.

На рішення суду першої інстанції суб’єкт господарювання подав апеляційну скаргу. Постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу суб’єкта господарювання залишено без задоволення.

Суб’єктом господарювання у встановлений законом строк штраф не сплачено, тому Державна екологічна інспекція у Волинській області звернулась до Державної виконавчої служби для примусового стягнення штрафу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці