Спеціалісти Держекоінспекції виявили незаконний видобуток піску.

14 листопада 2023 року інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області під час проведення заходів, спрямованих на запобігання, виявлення та фіксації адміністративних правопорушень природоохоронного законодавства виявили самовільне видобування корисних копалин.

На території Дубівської ТГ поблизу села Бахів та за межами населеного пункту села Мощена, Люблинецької ТГ, Ковельського району, виявлено факти самовільного видобутку корисних копалин місцевого значення невідомими особами за допомогою екскаваторів JCB 130, 160.

Такими діями порушено вимоги законодавства про використання та охорону надр у частині самовільного користування надрами, чим завдано збитків біля села Бахів на території Дубівської ТГ, Ковельського району на суму 86 191 581 гривень та у розмірі 23 164 848 гривень завдано збитків за межами населеного пункту села Мощена, Люблинецької ТГ, Ковельського району.

Оскільки, в таких діях наявні ознаки кримінального правопорушення, інспекторами було звернення на лінію 102 та викликана слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції.

Матеріали обстеження та розрахунки розміру шкоди по виявлених фактах самовільного користування надрами передано до правоохоронних органів.

Державна екологічна інспекція у Волинській області наголошує, що надра є виключно власністю народу України і надаються у користування на підставі спеціальних дозволів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці