На території Ківерцівської ТГ виявлено стихійне несанкціоноване сміттєзвалище.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Волинській області проведено природоохоронний захід державного нагляду (контролю), спрямований на запобігання та виявлення правопорушень вимог природоохоронного законодавства на території Луцького району.

 

Під час проведення заходу виявлено факт розміщення стихійного несанкціонованого сміттєзвалища за межами населеного пункту села Озеро на території Ківерцівської громади.

 

Стихійне сміттєзвалище площею 0,2690 га облаштовано на землях сільськогосподарського призначення, порушених внаслідок несанкціонованого видобутку корисних копалин місцевого значення (піску).

 

З метою забезпечення повної ліквідації несанкціонованого звалища відходів Державна екологічна інспекція у Волинській області направила інформацію до обласної державної адміністрації для вжиття заходів відповідно до делегованих повноважень у сфері управління відходами, згідно ст. 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та ст. 12, 25 Закону України «Про управління відходами».

 

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про управління відходами» викидання сміття у місцях спеціально не пристосованих для цієї мети є порушенням законодавства та несе дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці