Державна екологічна інспекція у Волинській області виграла судову справу.

Північно-західний апеляційний господарський суд задовільнив позовні вимоги Державної екологічної інспекції у Волинській області до Приватної фірми «Скорпіон – Сервіс».

Фахівці Держекоінспекції в 2021 році провели плановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання Приватною фірмою «Скорпіон – Сервіс» вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

За результатами перевірки встановлено, що діяльність Приватної фірми «Скорпіон – Сервіс» пов’язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, а саме чотирма газовими котлами. Викиди забруднюючих речовин до атмосферного повітря стаціонарними джерелами підприємством здійснюється без відповідного дозволу.

Згідно Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря державними інспекторами розраховано шкоду завдану довкіллю, що становить 401 604 гривень.

Заступник керівника Волинської обласної прокуратури в інтересах держави в особі уповноваженого органу здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах – Державної екологічної інспекції у Волинській області звернувся до Північно – західного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою на рішення суду першої інстанції про скасування рішення першої інстанції та прийняти нове рішення, яким позов задоволити повністю. Оскільки, відповідач не обґрунтував свої доводи, щодо неправильності нарахування збитків через неправильне застосування методики обрахунку шкоди, то суд апеляційної інстанції прийняв постанову про задоволення апеляційної скарги заступника керівника Волинської обласної прокуратури чим рішення Господарського суду Волинської області скасував та прийняв нове рішення, яким позов задоволив повністю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці