Спільними діями Держекоінспекції та Волинської обласної прокуратури до держбюджету сплачено понад 210 тис. гривень шкоди нанесеної довкіллю.

Інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області у лютому 2021 року було проведено плановий захід державного нагляду (контролю), щодо додержання Ратнівським ВУЖКГ, вимог природоохоронного законодавства.

 За результатами проведеної перевірки встановлено, що комунальне підприємство для власних потреб здійснювало спеціальне водокористування за відсутності відповідного дозволу, що є порушенням п.9 ч.1 ст. 49 Водного кодексу України.

Згідно Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, які заподіяні державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів державними інспекторами розраховано шкоду завдану довкіллю, що становить 210 458 грн.

 Оскільки від добровільного відшкодування заподіяних збитків підприємство відмовилось, було подано позов про їх стягненняв судовому порядку.

 Керівник Волинської окружної прокуратури в інтересах держави та Державна екологічна інспекція у  Волинській області звернулися до Господарського суду Волинської області з позовом про стягнення з комунального підприємства збитків в розмірі 210 458 грн.

Рішенням Господарського суду Волинської області позов задоволено.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці