У результаті проведених спільних заходів виявлено ряд порушень щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області спільно із працівниками Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та співробітниками ГУНП у Волинській області проводять спільні заходи з метою контролю щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Волинської області згідно плану спільних заходів на 2023-2024 роки.

Так, під час проведення одного з таких заходів було виявлено самовільну порубку на землях запасу сільської ради, які розташовані на межі з держлісфондом філії «Любомльське лісове господарство». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. 

Також в ході чергового заходу було виявлено вантажівку з деревиною без жодних дозвільних документів. В цей час водій ще одного автомобіля, навантаженого деревиною покинув вантажівку на місці події. За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Окрім цього, робочою групою під час проведення спільних заходів в передноворічний період були виявлені незаконні порубки дерев хвойних порід. За результатами проведених заходів порушників було притягнуто до адміністративної відповідальності.

Держекоінспекція заликає кожного відповідально ставитися до збереження лісових ресурсів та дотримуватись вимог природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці