На Волині екоінспектори виявили факти браконьєрства

Під час проведення заходів дотримання вимог природоохоронного законодавства державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Волинської області було виявлено ряд фактів  незаконного полювання так званого «тихого полювання» з використанням петель і капканів.

29 січня під час обстеження мисливських угідь державного мисливського резерву (запасу) на території Володимирського району виявлено 8 браконьєрських петель, в яких знаходились незаконно добуті 2 лисиці і 1 заєць, порушників не встановлено. 

В мисливських угіддях Камінь-Каширського району виявлено одного порушника з двома забороненими засобами лову (петлями), незаконно добутих тварин не було. 

Біля с.Зелене Ковельського району в мисливських угіддях МПП «Вероніка» виявлено та вилучено 3 браконьєрскі петлі, порушників не встановлено.

Потрапляють у пастку і дрібні домашні тварини. У одну із таких, потрапила собака, яка в результаті, загинула. 

Також, протягом січня 2024 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Волинської області притягнуто до адміністративної відповідальності 5-х громадян за допускання собак у мисливські угіддя без нагляду. 

Інформуємо, що з метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, а також середовища їх перебування забороняється полювання із використанням заборонених знарядь та забороненими способами (в тому числі петель і капканів), а також допускання собак у мисливські угіддя без нагляду.

Власники собак, які допустили їх у мисливські угіддя без нагляду, несуть відповідальність як порушники правил полювання і відшкодовують користувачу мисливських угідь заподіяні при цьому збитки.

Наголошуємо, що за порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання розмір збитків, за одну особину зайця-русака становить 8,0 тис. грн, за лисицю – 1,0 тис. грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці