За незаконну порубку порушник сплатить понад 74 тис. гривень шкоди нанесеної довкіллю.

В липні 2023 року Державна екологічна інспекція у Волинській області звернулася з позовом до суду про стягнення з порушника шкоди у розмірі 74 181 грн. за незаконну порубку дерев породи «Осика».

Так, за матеріали справи що надійшли до Інспекції від  Камінь-Каширського РВП ГУНП у Волинській області по факту виявлення у лісовому масиві незаконної порубки порушником дев’яти сироростучих дерев породи «Осика» спеціалістами Інспекції було проведено розрахунок шкоди у відповідності до Такс, затверджених постановою КМУ від 23.07.2008 № 665.

Відповідно до виконаного державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Волинської області розрахунку розміру шкоди заподіяної довкіллю внаслідок незаконної порубки становить 74 181 грн.

Оскільки від добровільного відшкодування заподіяних збитків порушник відмовився, було скеровано позов про їх стягнення в судовому порядку.

Волинський апеляційний суд постановив скасувати рішення суду першої інстанції та прийняти нове рішення, яким позов Державної екологічної інспекції у Волинській області задоволити повністю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці