План розвитку рибного господарства, збереження та відтворення рибних запасів: тема зустрічі з орендарями водних об’єктів Луцького району.

14 лютого начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Віра Баландіна та начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Дмитро Ковальчук взяли участь у робочій зустрічі з актуальних питань здійснення діяльності суб’єктів аквакультур на рибогосподарських водних об’єктах області у 2024 році.

Зустріч відбулася в рамках реалізації Регіональної програми розвитку рибного господарства у Волинській області на 2024-2029 роки, у приміщені Луцької районної військової адміністрації.

Участь у заході взяли представники департаменту агропромислового розвитку, управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА, управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області, Головного управління Держпродспоживслужби, Регіонального офісу водних ресурсів, Волинського обласного центру зайнятості, територіальних громад Луцького району та орендарі водних об’єктів.

Під час зустрічі обговорили питання щодо:

✅набуття статусу суб’єкта аквакультури;

✅виконання норм законодавства щодо надання повної інформації до територіального органу рибохорони;

✅про умови загального користування (купання, любительське рибальство, плавання на човнах тощо) на водоймах, які перебувають в оренді;

✅участі суб’єктів аквакультури в інвестиційних програмах;

✅виділення місць для реалізації товарної риби на агропродовольчих ринках області місцевими суб’єктами аквакультури;

✅погодження договорів оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об’єктом;

✅державного контролю за виконанням вимог законодавства про охорону навколишнього природного середовища, використанням і відтворенням природних ресурсів.

Також учасники заходу поділилися напрацюваннями, обговорили пріоритетні завдання, а запрошені орендарі водних об’єктів поставили актуальні запитання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці