Держекоінспекція представила громадам застосунок #Екозагроза: сервіс фіксації фактів заподіяння шкоди довкіллю.

Протягом лютого 2024 року фахівцями Державної екологічної інспекції у Волинській області було проведено понад 50 робочих інформаційних зустрічей з представниками територіальних громад Волинської області щодо функціонування офіційного ресурсу Міндовкілля “ЕкоЗагроза” який створений, щоб інформувати українців про стан довкілля у кожному куточку України, а також фіксувати всі екологічні загрози та злочини проти живої природи.   

Так, представники Інспекції детально розповіли про роботу веб-ресурсу "ЕкоЗагроза", який містить достовірну інформацію про стан довкілля, зафіксовані дані моніторингових систем щодо рівня радіаційного забруднення по всій Україні та актуальні факти екологічних загроз.

В ході проведення зустрічей з представникам територіальних громад було обговорено алгоритм дій при направлені до веб ресурсу #«ЕкоЗагроза» електронних звернень від громадян, які стали свідками порушень природоохоронного законодавства.

Також інспекторами було наголошено: ⚠️АНОНІМНІ ЗВЕРНЕННЯ НЕ РОЗГЛЯДАЮТЬСЯ! заявник проходить обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації при подачі інформації про екологічні порушення.

Використовуючи і наповнюючи фактами додаток #"Екозагроза", ми закладаємо основу до екологічно чистого довкілля. Завантажте застосунок #"Екозагроза" та повідомляйте про екологічні загрози. Допоможіть довкіллю вже зараз!

Посилання на веб-ресурс #ЕкоЗагроза: https://ecozagroza.gov.ua

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці