Спалювання сухої рослинності – велика шкода довкіллю!

Щороку, із настанням весняного тепла, спостерігається тенденція до спалювання сухої рослинності та виникнення пожеж в екосистемах. 

Сьогодні, 1 березня, начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Олександр Тихий взяв участь у брифінгу для представників ЗМІ у приміщенні Волинської обласної державної адміністрації.

Участь у брифінгу взяли: заступник начальника Головного управління ДСНС області, представники Головного управління Національної поліції у Волинській області та Поліського лісового офісу.

Під час брифінгу посадовці наголосили, щоб запобігти випадкам виникнення пожеж у екосистемах в області триватимуть спільні природоохоронні заходи рятувальників, поліцейських, екологів та працівників лісового господарства, у процесі яких виявлених паліїв притягатимуть до відповідальності.

За спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 3060 до понад 6 тисяч гривень.

Державна екологічна інспекція у Волинській області звертається до усіх громадян  припинити практику спалювання сухої рослинності. 

Пам’ятайте, що запалений вогонь на полі знищує гумус, корисних комах, гнізда птахів🪺 та тварин, а дим підіймає в повітря небезпечні для людини отруйні елементи, які потім вдихають дорослі та діти і це шкодить їх здоровʼю

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці