Відбулась робоча зустріч з директором Черемського природного заповідника.

1️⃣9️⃣ березня відбулась робоча зустріч начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Віри Баландіної з директором Черемського природного заповідника Володимиром Миркою.

Під час зустрічі підписали угоду про співпрацю щодо здійснення нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Черемського природного заповідника, та обговорилили інші екологічні проблеми і шляхи їх вирішення.

➡️Довідково: Черемський природний заповідник – перший заповідник на території  Волинської області.  Тут зростають  реліктові  і рідкісні рослини. 57 видів рослин, які обрали своєю домівкою територію заповідника, занесені до Червоної книги України, а деякі навіть до Європейського Червоного списку. Також заповідник оберігає 84 види рідкісних тварин. Славиться заповідник також Черемським болотом – одним з найзагадковіших куточків України! Воно майже недоторкане і досить велике за площею.

Відоме це болото і далеко за кордоном. Адже отримало статус водно-болотного угіддя міжнародного значення та об’єкту  Смарагдової мережі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці