Розвиток рибного господарства: тема зустрічі з орендарями водних об’єктів Камінь-Каширського району.

19 березня 2024 року спеціаліст Державної екологічної інспекції у Волинській області взяв участь у робочій зустрічі з актуальних питань щодо здійснення діяльності суб’єктів аквакультури на рибогосподарських водних об’єктах Камінь-Каширського району.

Зустріч відбулася в рамках реалізації Регіональної програми розвитку рибного господарства у Волинській області на 2024-2029 роки, з метою підтримки суб’єктів рибного господарства, які здійснюють рибогосподарську діяльність у сфері аквакультури.

Участь в заході взяли представники Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, Управління державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Волинській області, Департаменту агропромислового розвитку ОДА, Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Камінь-Каширської філії Волинського обласного центру зайнятості, орендарів водних об’єктів та представників територіальних громад.

Під час зустрічі учасники обговорили низку питань, зокрема:

✅алгоритм набуття статусу суб’єкта аквакультури; 

✅умови загального водокористування на водоймах, які перебувають в оренді; 

✅участь суб’єктів аквакультури в інвестиційних програмах. 

✅дотримання норм законодавства, яке стосується охорони навколишнього середовища, використання і відтворення природних ресурсів.

Також учасники заходу поділитися напрацюваннями, та обговорили актуальні питання у сфері рибогосподарської діяльності.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці