Цуманській пущі завдано шкоди на 16,6 мільйонів гривень. Шкода, заподіяна ПЗФ внаслідок незаконної порубки дерева дуба-патріарха з діаметром пня 175 см складає понад 1 млн. гривень

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Волинській області проведено розрахунок шкоди, заподіяної порушенням законодавства про природно-заповідний фонд внаслідок незаконної порубки дерев на території заповідної зони Ківерцівського національного природного парку “Цуманська пуща”.

Факт незаконної порубки було встановлено за результатами залучення спеціалістів Інспекції Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Львові.

Під час проведення слідчих заходів у рамках кримінального провадження, обліковано 90 пнів незаконно зрубаних дерев основних лісоутворюючих порід. В тому числі – 49 пнів дуба звичайного з діаметрами в корі від 24 см до 175 см. Розрахований розмір шкоди складає 16 мільйонів 563,9 тис. гривень.

Відповідно до вимог статті 21 Закону України “Про природно-заповідний фонд” у заповідній зоні національних природних парків забороняється лісокористування всіх видів, проведення рубок головного користування, поступових та суцільних рубок, вирубування дуплястих дерев.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці