До уваги аграріїв, пасічників!!!

УВАГА!!! 

Не менше ніж за три доби до початку проведення кожної хімічної обробки необхідно сповіщати голів сільських, селищних, міських рад, ОТГ, про місця, строки і методи застосування пестицидів та агрохімікатів, які в свою чергу оповістять пасічників, мешканців населених пунктів, власників сусідніх с/г ділянок, тощо.

Щороку на території області в період масових обробок полів засобами захисту рослин реєструються випадки отруєння бджіл отрутохімікатами.

Отруєння бджіл – це наслідок несвоєчасного попередження пасічників про час, місце, діючу речовину, характер хімічних обробок сільгоспкультур, термін дії препарату, відсутність іншої інформації щодо обробки полів, тобто порушення законодавства про використання отрутохімікатів.

У період проведення робіт у радіусі 200 м від меж ділянок, що обробляються, повинні бути встановлені попереджувальні написи.

Обробки сільськогосподарських культур проводити тільки  у період відсутності льоту бджіл у ранкові та вечірні години. Швидкість вітру при цьому повинна бути не більше ніж 3-4 м/с.

Пасічники в свою чергу  повинні зареєструвати свої пасіки в сільській (селищній) раді чи ОТГ із зазначення кількості бджолосімей та точного місця розташування.

Відповідно до статті 38 Закону України «Про бджільництво» порушення законодавства в галузі бджільництва, та статті 20 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці