Вчора, 8 квітня 2024 року, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луцькій районній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови Сергія Шкоди.

Заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Державної екологічної інспекції у Волинській області Анатолій Гламазда, як член комісії, прийняв участь у її роботі. 

На комісії розглянуто питання щодо заходів з локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми серед диких свиней на території мисливських угідь ТОВ «Майдан Мисливський», квартал 49 Муравищенського лісництва державного підприємства "ЛІСИ УКРАЇНИ філія "Ківерцівське лісове господарство".

За результатами роботи комісії прийнято рішення про визнання неблагополучним пунктом епізоотичного вогнища африканської чуми свиней в кварталі 49 Муравищенського лісництва та встановлено зону захисту в радіусі 3 км, а також встановлено зону спостереження в радіусі 10 км, куди входять найближчі населені пункти, а це села Муравище, Городище та Гайове.

Затверджено план заходів по локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми свиней, визначені відповідальні виконавці та строки виконання. Карантин з неблагополучного пункту може бути знятий за рішенням комісії не раніше ніж через 40 днів після проведення всіх заходів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці