Зміни до правил подання декларації “перед звільненням”

На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) вже опубліковано оновлені роз'яснення щодо застосування антикорупційного законодавства. Роз’яснення опубліковані у формі для друку, а також у Базі знань НАЗК, де ви можете легко знайти відповідь на необхідне питання за допомогою контекстного пошуку. 

Звертаємо вашу увагу, що у цьогорічних роз’ясненнях з’явилося декілька змін, зокрема, стосовно подання декларації «перед звільненням».

Тепер якщо ви вирішили звільнилися за переведенням або в разі, якщо стали переможцем конкурсу та через це звільнилися з посади в одному органі й упродовж 20 робочих днів були прийняті на посаду, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, в іншому органі, то це не вважається припиненням діяльності. А отже декларацію «перед звільненням» подавати не потрібно.

Нагадаємо, що раніше у таких випадках було передбачено, що декларацію «перед звільненням» можна було не подавати лише якщо на роботу було прийнято одразу на наступний день після звільнення з попереднього місця роботи.

Повний текст роз’яснення можливо переглянути за посиланнями:https://bit.ly/2YZpfrc.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці