У Луцьку виявили порушення на спиртзаводі

24 березня 2020 року інспектори Державної екологічної інспекції у Волинській області на підставі звернення громадянина проводили позапланову перевірку Луцького місця провадження діяльності державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт».

 

Під час перевірки встановлено, що на підприємстві після виробництва вологого концентрату зернової барди утворюється продукт переробки барди зернової-фугат, який по трубах перекачується в ємності розташовані на території заводу, які в свою чергу слугували для зберігання барди.

 

Проте за результатами аналізу статистичної звітності вбачається, що підприємство зберігало (накопичувало) небезпечні відходи більше року. Так, станом на кінець 2019 року, на підприємстві зберігалося понад 24 тонни відходів.

 

Зберігання здійснювалося без ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами, чим порушено ст. 17, 34 «Закону України «Про відходи».

 

Також при проведенні аналізу журналу обліку видобутих вод та статистичної звітності встановили, що підприємство здійснює забір підземної води, що перевищує 300,0 метрів кубічних за добу при відсутності ліцензії на користування надрами, що є порушенням ст.ст.17,23 Кодексу України «Про надра», ст. 240 Кримінального кодексу України.

 

Виявленні порушення були зафіксовані інспекторами в акті. Проте представники підприємства відмовилися підписати акт, мотивуючи це тим, що позапланова перевірка здійснювалася не по фактах виявлених порушень.

 

Тож інспекція буде звертатися до правоохоронних органів для реагування. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці