На водоймах України триває нерестова заборона

На водоймах України триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Сьогодні риба масово збирається в зграї поблизу своїх природних нерестовищ. Цим і користуються браконьєри.

В період з 08.05.2020 по 15.05.2020 екоінспекторами під час рейдових перевірок на водних об’єктах Волинської області, вилучено 19 безгосподарських сіток, загальною довжиною понад 350 м. та притягнуто до адміністративної відповідальності, за порушення правил любительського та спортивного рибальства, 9 осіб.
Працівниками Інспекції спільно з представниками Камінь-Каширського ВП ГУНП у Волинській області, було виявлено 3 осіб котрі здійснювали вилов водних біоресурсів на оз.Карасине, Камінь-Каширського району, забороненими знаряддями лову. Порушники встигли виловити 80 карасів сріблястих та три ротани, завдавши збитків у розмірі 2823 грн. Складено три адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готують до передачі в суд для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.
ДЕІ у Волинській закликає дотримуватися встановлених заборон під час нересту. Адже, він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби. Кожен рибалка повинен починати з себе – не порушувати правил рибальства, а також інформувати про виявлені факти незаконного вилову водних біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці